O hře – Mobilní aplikace. Aktualizace!

1. 8. 2021

Mobil k deskové hře? Teď asi kroutíte nevěřícně a nesouhlasně hlavou. Deskovky jsou tu přeci od toho, aby se nesedělo u mobilu a počítačů, aby se hrálo a bavilo bez nich. A máte úplnou pravdu! Mobilní aplikace Tour de France Board Game tu není na hraní, ale na:

  • sestavení závodních týmů,
  • vylosování úvodní startovní listiny,
  • měření času jednotlivých etap,
  • rychlé počítání průběžných a kompletních výsledků týmu i jednotlivých jezdců,
  • záznam bodů v individuálních skórovacích soutěžích,
  • uchovávání časů a pořadí pro všech až 6 týmů a 36 figurek do dalších etap závodu.

Opravdu byste chtěli to vše počítat a zaznamenávat ručně? Samozřejmě můžete, a jde to! Ale s naší aplikací, která je důležitým doplňkem ke hře, vám na zábavu a hraní zbyde prostě jen mnohem víc času. Ovládání aplikace je velmi jednoduché a intuitivní, zvládnou ho tak všichni, kdo jsou schopni zahrát si naši Tour de France Board Game.

Aplikace je zdarma ke stažení na AppStore pro mobilní zařízení se systémem iOS ZDE či pomocí tohoto QR kódu:

Do mobilu či tabletu se systémem Android si aplikaci stáhněte z našeho bezpečného úložiště ZDE či pomocí tohoto QR kódu:

 

 

Po instalaci do vašeho zařízení si nejprve zvolíte, zda chcete začít novou hru či nahrát další etapu rozehraného závodu. V případě nové hry si vyberete, zda „pojedete“ samostatný či etapový závod. Pokud budete chtít hrát více etap, vyberete si z nabídky všech vydaných herních plánů váš vlastní mix.

Poté si nastavujete velikost závodního týmu (hrát můžete se 3-6 figurkami), a vybíráte barvy týmu / figurek, se kterými chcete hrát. V editaci zvolíte čísla jednotlivých figurek pro hru v případě, že budete hrát s méně než 6ti figurkami. Svůj tým a jednotlivé jezdce si můžete libovolně pojmenovat.

Jakmile máte hotovo, sestaví se vám startovní listina a vylosuje se startovní pořadí pro začátek hry. V případě etapového závodu se vám startovní listina pro novou etapu sestaví z výsledků předchozích etap. Stejně jako v Tour de France je start vždy hromadný, ale jednotliví jezdci si vezou do závodu časovou ztrátu na vítězného jezdce z předchozích etap.

Po odstartování hry aplikace slouží k zaznamenávání počtu tahů (počítání času), zaznamenávání bodů ve skórovacích soutěžích, zaznamenávání času v cíli etapy, to vše pro každého z jezdců. Přejeme vám hodně zábavy u naší hry, ať je vám k tomu naše aplikace šikovným pomocníkem!